Calzone cu varza si carne de vita


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 linguri ulei,
1 ceapa mare, tocata fin,
3 cani varza verde, taiata suvite (1/2 capatana de varza mica),
1 morcov, curatat, tocat fin,
2 lingurite mustar de Dijon,
1/4 lingurita sare,
1 varf lingurita piper negru,
1 cana branza Jarlsberg partial degresata, faramitata,
1/4 cana carne de vita sarata, tocata cubulete (circa 50 g),
1/2 pachet (de 1 kg) aluat de pizza congelat.
Mod de preparare:
1. Se incinge cumptorul la 200 grade Celsius.
2. Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa. Se caleste circa 3 minute, pana se moaie. Se adauga varza, morcovul, mustarul, sarea si piperul. Se acopera si se reduce focul la minim. Se fierb 10-15 minute, pana cand varza se moaie, adaugand apa din cand in cand. Se descopera si se mai lasa putin la racit. Se adauga carnea de vita si branza.
3. Pe un tocator mare, presarat cu faina, se asaza aluatul de pizza decongelat si se modeleaza intr-un sul de 30 cm lungime. Se imparte sulul de aluat in 12 bucati egale. Fiecare bucata se modeleaza cu facaletul, astfel incat sa se obtina cate un disc de aluat cu diametrul de 15 cm. Cu ajutorul unei linguri, se imparte umplutura preparata pe jumatate din fiecare foaie de aluat. Se impacheteaza aluatul si se inchide umplutura in interior. Se apasa marginile pentru a se inchide bine si se preseaza cu o furculita. Se asaza pe o tava de cuptor neunsa.
4. Se coc calzone circa 20 de minute, pana se patrund si se rumenesc. Se scot din cuptor si se lasa 15 minute la racorit. (Puteti pregati calzone din timp:Pastrati la frigider foile umplute dar necoapte, invelite in folie de plastic; vor rezista 3 zile pana la coacere.)

Lasă un răspuns