Carne de pui cu sos de rosii


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 pui (dupa preferinta, copanele, pieptul si aripile),
1 cutie de rosii in bulion (400 g),
4-5 catei de usturoi,
1 lingura condiment vegetal,
1 varf lingurita de cimbru,
1 varf lingurita de piper,
1 foaie de dafin,
1/2 de lingurita de zahar,
1 1/2 cana apa fierbinte,
ulei si sare (pentru uns carnea),
verdeata (patrunjel).
Mod de preparare:
Fiecare bucatica de carne o parlesti, o ungi cu ulei si o presari cu putina sare, apoi asezi bucatile de carne in tava. Dai tava la cuptorul incalzit (foc mediu) si lasi pana se rumenesc bucatile de carne.
Intre timp, prepari sosul: pui tot continutul din conserva intr-un castron mai mare. Daca e nevoie, pasezi usor rosiile cu o furculita, adaugi condimentele, usturoiul tocat marunt si apa fierbinte si amesteci bine. Apoi torni amestecul peste friptura din tava si dai la cuptor, la foc mediu, pentru inca 15 minute (pana cand sosul scade si se ingroasa). Scoti tava din cuptor si presari verdeata proaspata, tocata marunt. Servesti carnea cu garnitura de cartofi natur, pilaf piure.

Lasă un răspuns