Cartofi la tava cu carne de ied


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1.5 kg cartofi albi,
60 g unt,
2 catei de usturoi,
sare, piper,
oregano,
1,5 kg carne de miel sau de ied,
condiment vegetal.
Mod de preparare:
Cureti cartofii de coaja, ii speli in apa rece apoi ii tai in patru. Intr-o oala pui apa pe foc, cu putina sare si condiment vegetal. Cand a atins punctul de fierbere adaugi cartofii si ii lasi sa fiarba pe foc mic timp de 20 minute. Carnea o portionezi in 6 bucati si o tii 10 minute in apa cu sare, foi de dafin si oregano, dupa care o scoti si o lasi la zvantat, cat pregatiti cartofii. Cuptorul il incalzesti la 180 grade Celsius. Ungi o tava cu o parte din unt, pui usturoiul zdrobit si adaugi cartofii fierti. Din loc in loc, mai pui bucatele de unt si presari puper si oregano. Deasupra pui carnea de ied sau de miel . Vasul il acoperi cu folie de aluminiu si il introduci in cuptor timp de 15 minute pana cand cartofii capata o culoare aurie. Daca doresti sa fie cartofii mai crocanti, iei folia si mai lasi tava timp de 5 minute in cuptor.

Lasă un răspuns