Cartofi noi la cuptor


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1/2 kg cartofi noi,
2 cabanosi,
3 feliute bacon,
3 rosii proaspete,
3 fire de ceapa verde,
1 fir de usturoi verde,
3 linguri ulei de masline,
300 ml suc de rosii,
cimbru proaspat (sau uscat),
sare, piper,
fulgi de chili.
Mod de preparare:
Pentru inceput, speli cartofii, ii tai in bucati si ii pui la fiert in apa cu putina sare. Trebuie sa-i fierbi doar pe jumatate. Toci ceapa si usturoiul, tai in bucati mici baconul si cabanosii. Calesti ceapa impreuna cu usturoiul, pui carnea si mai lasi totul timp de 1-2 minute, dupa care iei vasul de pe foc. Intr-o tava unsa cu ulei, pui cartofii impreuna cu rosiile tocate feliute, ceapa si baconul taiat, apoi stropesti totul cu ulei de masline si condimentezi cu sare, piper si chili. La final, adaugi 250 ml apa si presari cateva frunzulite de cimbru. Bagi tava in cuptor si o lasi timp de 15 minute, verificand daca mai are lichid. Nu mai adaugi apa, ci suc de rosii. Dai din nou tava la cuptor si o mai lasi circa 15 minute. Servesti cartofii cu salata.

Lasă un răspuns