Castraveti si pepeni in otet


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
5 kg castraveti,
3 kg pepeni mici,
2 l otet, 2 l apa,
6 linguri zahar,
6 linguri sare grunjoasa,
2-3 morcovi,
2 teline cu frunze,
2 legaturi radacini de hrean,
cateva foi de dafin,
boabe de piper si mustar,
frunze visin si de hrean,
2-3 ardei bulgaresti.
Mod de preparare:
Fierbi apa impreuna cu otetul, zaharul, sarea, foile de dafin, boabele de piper si mustar. Cureti morcovii si telina si le tai in diferite forme, pentru decor. Tai hreanul in fasii.
In borcane cu volumul de 5 litri, asezi alternativ castravetii crestati la capete, pepenii, ardeii bulgaresti, cu frunze de hrean, de visin si crengute de marar printre ele. Deasupra pui hreanul in cruce.
Cand lichidul s-a mai racit, torni incet otetul aromat, inclinand borcanul pentru o mai buna dezacrare. Lasi borcanele descoperite pana a doua zi, cand completezi cu lichid. Acoperi cu capac sau celofan si legi strans.

Lasă un răspuns