Ceafa la tava alla Claudiu


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
8 buc ceafa porc
8 buc sunca afumata
1 pahar ulei
1 pahar vin alb
1 lingurita miere
cimbru
alte plante aromate
zeama de lamaie
3 fire ceapa verde cu cozi cu tot
3 rosii
1 gogosar
2 mere
50 g unt
5-6 morcovi fierti de jumatate
3 linguri ulei de masline
100 g gorgonzola
sare
piper

Mod de preparare:
Se pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata.
Ceapa verde se taie in fasii subtiri.
Merele se curata si se taie felii.
Morcovii se curata, se spala si se taie in doua pe lungime.
Punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.
Luam o tava pe care o ungem cu unt si asezam in ea feliile de ceapa verde, rosii si gogosari, apoi ceafa marinata.Mai punem sare si piper daca este cazul.Deasupra feliilor de carne asezam feliile de sunca afumara, feliile de mere si fasiile de ceapa verde.La sfarsit asezam morcovii si stropim cu putin ulei de masline si cateva linguri din bait.
Deasupra sfaramam branza gorgonzola.
Dam tava la cuptor si lasam sa se coaca ceafa pina se patrunde bine.
Ceafa se serveste cu cartofii aurii langa si legumele din tava.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns