Chec cu nuci, morcovi si glazura de ciocolata


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 6 oua
  • 500 g faina
  • 100 g nuci macinate
  • 12 nuci tocate in bucati mai mari
  • 500 g zahar
  • doua plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf scortisoara
  • coaja rasa de la o portocala
  • 500 g mocov ras
  • 300 ml ulei
  • 4 linguri suc portocala
  • un varf cutit sare
  • doua plicuri praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • doua linguri suc de portocale
  • doua lingurite unt
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Mixati albusurile impreuna cu zaharul pana obtineti o spuma tare. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecand usor dupa fiecare, apoi incorporati pe rand uleiul, faina cernuta si amestecata cu un praf de sare.
Stingeti praful de copt cu suc de portocale, turnati peste compozitie, adaugati nucile macinate si cele tocate, apoi scortisoara si amestecati usor.
Adaugati si morcovii tocati foarte fin pe razatoarea mica. Turnati compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Coaceti checurile in cuptorul preincalzit la 180° Celsius pentru cca 45 minute. Pentru a vedea daca este copt faceti testul cu o scobitoare.
Intre timp preparati glazura de ciocolata astfel: topiti ciocolata impreuna cu o lingura de suc de portocale in cuptroul cu microunde pentru 30 secunde.
Amestecati imediat cu untul si turnati peste checuri. Lasati sa se raceasca apoi puteti taia checurile in felii.

Lasă un răspuns