Chec rapid delicios


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
6 oua,
1 1/2 cana de zahar tos,
1 1/2 cana faina,
1 varf cutit de sare,
1/2 cana ulei,
2 plicur zahar vanilat,
2 linguri cacao,
150 g fructe,
1 lingura ulei pentru tava,
hartie de copt.
Mod de preparare:
Daca folosesti fructe proaspete, le speli, le cureti si le presari cu putin zahar. Daca ai fructe uscate sau confiate, le tai cubulete si le dai prin faina pentru a nu cadea la fundul tavii. Separi albusurile de falbenusuri. Bati albusurile spuma impreuna cu sarea, apoi adaugi treptat zaharul, zaharul vanilat, continuand sa bati mereu pentru a dizolva zaharul complet. Adaugi galbenusurile unul cate unul si bati usor cu telul, apoi adaugi uleiul, turnand cate putin. Amesteci bine totul pana la omogenizare. Adaugi faina (cernuta de 3 ori inainte), pe care o incorporezi treptat, amestecand de jos in sus. Colorezi cu pudra de cacao doar 1/3 din compozitie. Torni compozitia alba in cele trei forme de chec unse si tapetate cu hartie de copt. Torni apoi si compozitia maro deasupra. Cu ajutorul unei furculite, amesteci compozitia maro cu cea alba, formand cercuri largi verticale. Presari fructele bine scurse pe chec sau cele uscate si confiate. Mai poti pune mici bucati de rahat multicolore, date prin faina. Dai tavile la cuptorul deja incins, la foc potrivit, timp de 30-35 de minute, pana ce checul se rumeneste frumos. Dupa ce s-a copt, lasi sa se raceasca bine, apoi scoti checurile din forme.

Lasă un răspuns