Chec cu suc de mandarine


Ingrediente
  • doua oua mari, separate
  • un varf cutit de sare
  • 3/4 ceasca (150 g) zahar tos
  • 100 g unt nesarat, topit
  • 125 g lapte degresat
  • coaja de la doua mandarine
  • 1/2 ceasca (120 ml) suc de mandarine
  • o lingurita extract de vanilie
  • doua cani (280 g) faina
  • doua lingurite praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 3/4 ceasca (105 g) zahar pudra
  • coaja de la o mandarina
  • aproximativ 1 1/2 linguri suc de mandarine
_ads

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade C. Ungeti o tava cu dimensiunile de aprox. 22 x 12 cm si asezati hartie de copt in aceasta. Folosind un mixer electric, bateti bine albusurile de ou cu sarea. Adaugati doua linguri de zahar si mixati pana la omogenizare.

Intr-un alt castron mai mare, mixati unt, lapte degresat, restul de zahar, galbenusurile de ou, coaja rasa si sucul de mandarine si vanilia pana obtineti o compozitie cremoasa. Cerneti faina impreuna cu praful de copt apoi incorporati la amestecul de galbenusuri. Combinati amestecul de galbenusuri cu cel de albusuri, amestecand de sus in jos. Turnati aluatul in tava pregatita in prealabil si neteziti la suprafata. Coaceti timp de 40-45 minute sau pana cand se rumeneste (faceti testul cu o scobitoare). Dupa ce este gata lasati la racit pentru circa 10 minute inainte de a scoate din tava.

Glazura: Amestecati zahar pudra impreuna cu coaja de mandarina.

Adauga sucul de mandarine treptat, amestecand pana cand veti obtine o consistenta buna pentru a raspandi pe deasupra (adauga suc sau apa daca este necesar).

Dupa ce raspinditi pe deasupra lasati sa zvante timp de 30 minute.

Lasă un răspuns