Chiftele de dovlecei


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg dovlecei,
1/2 ceapa, taiata foarte marunt,
4-5 catei de usturoi, batuti,
2 lingurite de marar tocat,
2 lingurite de patrunjel tocat,
1 ou,
30 g de faina,
50 g de telemea, rasa, pe razatoarea cu gauri mici,
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Dovlecelul, spalat, se rade pe razatoarea cu gauri mari;se presara cu 1/4 lingurita de sare si se lasa cca 30 minute.Daca e nevoie, dovlecelul se curata si i se scot semintele.
Dupa cca 30 minute, se stoarce, bine(in maini), apoi se amesteca cu celelalte ingrediente.
Se potriveste de sare si piper.Din compozitia rezultata, se formeaza chiftelute. Chiftelutele se prajesc; apoi, se pun pe servet sbsorbant,sa se extraga surplusul de grasime.
Se servesc calde, cu diferite garniture, salate.
Ies cca 25 de chiftelute dint-un kg de dovlecei.

Lasă un răspuns