Chowder de legume cu sunca


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline,
1 ceapa mare, tocata fin,
2 tulpini de telina, tocate fin,
1-1/4 lingurite cimbru uscat, faramitat,
2 cartofi de marime medie, curatati de coaja si tocati marunt,
1 yam mare sau cartof dulce, curatat de coaja si tocat fin,
1 pastarnac potrivit, curatat de coaja si tocat fin,
1 cartof mare rosu, curatat de coaja si tocat fin,
1/2 ardei gras verde, curatat de seminte si tocat fin,
1 conserva (400 g) supa de pui, degresata, cu continut scazut de sodiu sau supa de legume,
1/2 lingurita sare,
1-2/3 cana lapte degresat (2%)
1 lingura otet balsamic,
3 fasii de sunca de curcan, rumenite si taiate.
Mod de preparare:
1. Intr-o cratita mare pusa la foc potrivit se incinge uleiul. Se adauga ceapa, telina si cimbrul. Se rumenesc 5 minute, pana cand se inmoaie. Se adauga cartofii, yam, pastarnacul, cartoful rosu, ardeiul verde, supa de pui si sarea. Se adauga apa atat cat sa acopere ingredientele. Se fierbe acoperit, 30 de minute, pana cand legumele s-au inmuiat.

Lasă un răspuns