Chowder de porumb cu doua feluri de ardei


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
3 felii sunca de curcan,
1 lingura ulei de masline,
1 ceapa mare, tocata fin,
250 g cartofi, cu coaja, taiati cubulete de 1,5 cm,
800 g supa de pasare, degresata, cu continut scazut de sodiu,
450 g boabe de porumb, scurse,
1 ardei gras rosu, curatat de seminte, tocat fin,
2 cani lapte partial degresat (2%),
1/3 lingurita sare,
1 lingura ardei iuti verzi (iuteala moderata), tocati.
Mod de preparare:
1. Intr-o cratita mare se prajeste sunca circa 6 minute, pana devine crocanta. Se pune la scurs pe un servet de hartie.
2. Se incinge uleiul in aceeasi cratita, la foc potrivit. Se adauga ceapa. Se caleste 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga cartofii si supa de pasare. Se fierbe 20 de minute la foc mic, acoperit partial, pana se inmoaie cartofii. Se adauga porumbul. Se mai fierbe la foc mic inca 5 minute.
3. Se mixeaza jumatate din cantitatea de cartofi si porumb impreuna cu putin lichid intr-un blender sau robot de bucatarie pana se obtine un piure. Se pune piureul in cratita. Se adauga ardeii grasi, laptele si sarea. Se mai fierbe acoperit 10 minute.
4. Sunca se taie cubulete fine. Se adauga in chowder impreuna cu ardeii iuti. Se incalzeste si se serveste.

Lasă un răspuns