Ciambella cu crema de lamaie


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Crema:
250 ml frisca lichida
250 ml lapte
coaja rasa de la o lamaie
zeama de la 1/2 lamaie
1 budinca de lamaie
2 linguri faina
100 gr zahar
6 galbenusuri
Aluat:
350 gr faina
1 praf de copt
150 gr zahar
100 gr unt
zeama de la 1/2 lamaie
4 oua
Mod de preparare:
Se amesteca frisca lichida cu laptele si zaharul si se pun la fiert. Intr-un bol se amesteca faina cu budinca. Se toarna putin din amestecul de lapte cald si se mixeaza. Se adauga apoi galbenusurile, coaja si zeama de lamaie si se amesteca bine. Se adauga si restul de lapte si se pune din nou pe foc, amestecand pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Intre timp se prepara aluatul. Se mixeaza ouale cu zaharul si untul topit. Se adauga zeama de lamaie, apoi faina si praful de copt si se amesteca bine.

Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se aseaza 3/4 din aluat, ridicandu-l putin pe margini, apoi crema si restul de aluat. Se coace aproximativ 35 de minute la 180C.

Lasă un răspuns