Ciocanele cu bacon si ardei capia


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4 ciocanele de pui,
2 ardei capia rosii,
cateva frunze de busuioc,
4 felii subtiri de bacon,
sare, piper, 100 g orez,
cateva petale de sofran,
4 linguri ulei.
Mod de preparare:
Coci ardeii pe flacara si ii cureti de seminte si cotoare. Speli ciocanelele, le usuci cu un servet, le presari cu sare si piper si le infasori cu fasii de ardei capia, apoi cu felii subtiri de bacon.
Le prinzi cu scobitori, ca sa nu se desfaca si le prajesti putin in 2 linguri de ulei.
Le asezi intr-o tava unsa cu 1 lingura de ulei, torni 100 ml vin diluat cu apa, acoperi tava cu folie si o introduci in cuptor pentru 20 de minute.
In acest timp, pui la fiert 3 cesti cu apa si putina sare. Cand clocoteste, adaugi sofranul si orezul si le fierbi timp de 15 minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca de baza vasului.
Servesti ciocanelele calde, cu garnitura de orez si cu sosul din tava.

Lasă un răspuns