Ciorba de burta


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 kg burta de vita,
trei picioare de porc,
500 g smantana,
1 morcov,
1 ceapa,
1 cartof,
otet,
5 catei de usturoi,
7 galbenusuri,
1 pahar de ulei, sare.
Mod de preparare:
Am oparit burta pentru o jumatate de ora in otet si 3 litri de apa, apoi am inlocuit zeama cu 6 litri de apa proaspata si am mai lasat pe foc 3 ore, iar din cand in cand i-am luat spuma. Am adaugat picioarele de porc, ceapa si cartoful. Dupa fierbere, am scos din oala picioarele de porc si legumele. Am strecurat zeama si am pus la loc in oala, am taiat burta fideluta pe care am pus-o in zeama, am adaugat usturoiul pisat si am fiert din nou pentru 15 minute. Am pus 1 pahar de ulei intr-o cratita in care am oparit morcovul ras. Am scos morcovul si am turnat uleiul peste supa. Separat, am amestecat smantana si galbe­nusurile cu 5 linguri de supa, 5 linguri de otet si sare dupa gust, apoi am turnat in oala si am dat in clocot.

Lasă un răspuns