Ciorba ca in Bihor


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg fasole verde congelata sau din conserva,
200 g morcovi,
250 g ceapa,
250 g albitura,
ulei,
1 kg cartofi,
75 g faina,
250 g smantana,
2 oua,
100 g ardei gras,
100 g rosii,
circa 1 kg de oase, fara carne,
50 ml otet,
1 legatura tarhon,
sare.
Mod de preparare:
Speli bine oasele, le pui la fiert in apa cu sare, mai intai la foc tare pana in momentul cand iei spuma si dupa aceea la foc domol, continuand fierberea. Cureti zarzavaturile. Ceapa, morcovii si albitura le tai marunt si le calesti in ulei. Cand aproape s-au inmuiat, adaugi ardeiul gras taiat. Tai cartofii cuburi si pui totul la fiert in zeama de oase cu sare. Cand sunt aproape fierte, adaugi fasolea si, dupa doua clocote, adaugi rosiile decojite si taiate cubulete. Din faina, ou si smantana faci o compozitie pe care, impreuna cu tarhonul taiat marunt, le torni treptat si amesteci incet. Vara, aceasta ciorba se poate face fara oase si o poti servi rece.

Lasă un răspuns