Ciorba de crap cu smantana


Ingrediente
  • 1 kg peste (crap)
  • o ceapa
  • doi morcovi
  • 1/2 telina
  • doua radacini patrunjel
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 cartofi
  • 200 g smantana
  • 100 g costita
  • un ou
  • sare
  • patrunjel si marar
_ads

Mod de preparare:

Taiati costita in felii subtiri, apoi in bucati mici. Puneti doua linguri intr-o tigaie, dati la foc si rumeniti costita. Curatati pestele de solzisori si de maruntaie, apoi il portionati. Curatati si spalati legumele. Taiati pe din doua telina si radacina de patrunjel. Taiati fideluta ardeiul gras si morcovii, ceapa o tocati marunt, iar cartofii ii taiati in cubulete.

Puneti apa intr-o oala, adaugati ceapa, morcovul si ardeiul si lasati pana se inmoaie. Puneti cartofii, telina si radacina de patrunjel. Lasati sa fiarba pana cand cartofii sunt aproape fierti.

Adaugati pestele si mai lasati sa fiarba pe foc mic aproximativ 15 minute. Dupa acest timp puneti sare dupa gust.

Bateti oul impreuna cu smantana si putina sare. Luati o ceasca de ciorba din oala si puneti in acest amestec. Dupa ce amestecati bine, adaugati in oala pentru a drege ciorbita.

Deasupra puneti felii de costita si patrunjel proaspat tocat.

Lasă un răspuns