Ciorba de curcan


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
1 ora si 40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
500 g coaste de curcan
2 morcovi
1 patrunjel radacina
1 telina mica
1/2 gulie
cate un pumn de :
– mazare
-fasole verde
– conopida( toate congelate)
2 rosii
1 ceapa
1-2 frunze varza proaspata
patrunjel verde
leustean
sare
piper
1 galbenus
200 ml smantana
1 cartof
zeama de la o lamaie

Mod de preparare:
Se curata, se spala si se taie marunt toate legumele( mai putin ceapa care se lasa intreaga).
Carnea de curcan se spala bine si se portioneaza.Se pune apoi intr-o oala cu apa si putina sare si se lasa sa dea in clocot.Se spumeaza apoi se adauga legumele taiate.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit pina sunt aproape fierte toate , atunci adaugam legumele congelate si leusteanul, apoi mai lasam sa fiarba 15 minute.Stingem focul sub ciorba.
Galbenusul il frecam cu doua linguri de smantana si adaugam un polonic de ciorba fierbinte.Amestecam bine apoi rasturnam compozitia peste ciorba.
Acrim ciorba cu zeama de lamaie.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns