Ciorba de fasole uscata cu tarhon


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
250 g fasole uscata
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1/2 telina
1/2 gulie
2 rosii bine coapte
tarhon
cimbru
marar verde
sare
piper
2 linguri ulei

Mod de preparare:
Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat de seara. A doua zi dimineata se arunca apa de pe ea.
Zarzavatul se curata si se taie , ceapa o lasam intreaga( la sfarsit se arunca)
Un morcov il sotam in putin ulei pentru a da o culoare placuta portocalie ciorbei.
Dupa ce morcovul s-a sotat adaugam restul zarzavatului, fasolea , rosiile si apa necesara. Asezonam ciorba si lasam sa fiarba bine toate legumele.
La sfarsit presaram marar verde deasupra.
Cine vrea ca ciorba sa fie mai acra se poate folosi zeama de pe ardeiul iute pus la murat.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns