Ciorba de legume


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
3 cartofi,
2 cepe,
1 mana de fasole verde,
2 ardei,
1 dovlecel,
1/2 varza,
1/2 telina,
4-5 rosii,
3 linguri ulei,
zeama de lamaie sau bors,
1 morcov,
verdeata, sare.
Mod de preparare:
Speli legumele, le cureti si le tai. Tai ceapa marunt, morcovul il tai cubulete mici, iar fasolea o rupi in bucatele. Cartoful si dovlecelul le tai in cuburi mai mari, varza o toci marunt, iar telina o toci in cubulete mici. Legumele astfel obtinute le pui la fiert in circa 4 litri de apa. Separat, rosiile date pe razatoare le inabusi bine in ulei si putina apa. Cand legumele sunt aproape fierte, pui rosiile, apoi borsul sau zeama de lamaie si mai fierbi timp de 5 minute. Cand opresti focul pui verdeata tocata fin (patrunjel, leustean etc.). Poti servi ciorba si cu putina smantana.

Lasă un răspuns