Ciorba de loboda cu ciocanele


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4-5 ciocanele de pui,
1 L bors,
500 g loboda,
1 ceapa,
1 lingurita ulei,
1 lingurita faina,
3 linguri orez,
sare,
1 galbenus,
2 linguri smantana,
marar si patrunjel.
Mod de preparare:
Speli bine carnea si o pui la fiert cu putina sare, avand grija sa iei spuma. Alegi loboda, o speli, o maruntesti si, cand carnea este aproape fiarta, o pui in oala peste carne. Separat, prajesti o ceapa tocata impreuna cu 1 lingura de ulei, pui faina, amesteci si lasi sa se prajeasca fara a se rumeni, apoi stingi totul cu apa rece. Amesteci aceasta compozitie cu ciorba din oala si lasi sa mai dea totul in clocot. Adaugi borsul fiert separat si strecurat, sarea si orezul ales si spalat. Lasi sa fiarba si, cand orezul este moale, adaugi mararul si ptrunjelul tocate. Servesti ciorba simpla sau dreasa cu un galbenus batut cu 2 linguri de smantana.

Lasă un răspuns