Ciorba de perisoare de vara


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2-3 morcovi ,2 patrunjei . 2 cepe verzi potrivite , 2 rosii , 1/2 ardei gras verde , frunze de leustean , 3-400 g carne tocata , sare , piper , 1 lingurita Knorr , 1 lingurita faina , 1 ou , acreala (la alegere) , frunze de patrunjel si de marar verde , smintina la alegere , 2 linguri orez .

Mod de preparare:
Morcovii si o ceapa se dau pe razatoare , ardeiul si rosiile se taie cubulete . Intr-o oala se pun 2 linguri de ulei si se calesc cele razuite si taiate pina se inmoaie si uleiul prinde o culoare galbena .Se adauga 4 l apa , lingurita de Knorr , sare si piper , patrunjelul radacina razuit si frunzele de leustean intregi.
Intr-e timp se fac perisoarele : carnea tocata de doua ori se amesteca impreuna cu ceapa razuita ,. sare , piper , frunze de patrunjel si de marar verde. orez, 1 lingura faina si albusul de ou . Se amesteca bine-bine si se fac perisoare rotunde cu o lingurita .In ciorba care fierbe se introduc perisoarele facute si se lasa sa fiarba 20 min. Galbenusul se amesteca bine cu 3 linguri de smintina si 1 polonic de ciorba si se desarta peste ciorba in clocot.
Ciorba mai da un clocot dupa care se stinge. Cine doreste poate adauga la galbenus 1 lingura bors Knorr . Ciorba se poate acri cu ce folositi de obicei.
La sfirsit se adauga dupa preferinta patrunjel si marar verde tocat.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns