Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 bucata praz
2- 3 fire ceapa verde
4 catei usturoi
1 morcov mic
frunze patrunjel verde
1 lingurita ghimbir pudra
1 lingura amidon(optional)
200 ml smantana
50 g cascaval ras
zeama de la o lamaie
ulei
sare
piper

Mod de preparare:
Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt.
Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri mici.
In doua linguri de ulei calim putin morcovul pina dezvolta o culoare portocalie, adaugam ceapa vrede si calim 1-2 minute si adaugam usturoiul si prazul.
Completam cu apa necesara si asezonam.
Lasam sa fiarba bine legumele care vor fi gata in cam 15 minute.
Smantana o amestecam cu zeama de lamaie , amidon si un polonic de ciorba fierbinte. Sringem focul sub ciorba si adaugam amestecul de smantana.
La servit radeam deasupra cascaval si presaram patrunjel verde deasupra.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns