Ciorba de fasole verde


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 500 g fasole verde (pastai)
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 2-3 rosii decojite (puteti inlocui cu 1/2 conserva rosii in suc propriu)
  • 150-200 g iaurt
  • un ou
  • doi catei de usturoi
  • patrunjel, sare, piper.
  • Mod de preparare:
_ads

Mod de preparare:

Curatati fasolea si o rupeti in bucati mai mici. O spalati in 2-3 randuri de apa dupa care o puneti in oala cu apa care fierbe la oparit. Intre timp curatati si taiati ceapa, morcovul si ardeiul, apoi le adaugati in ciorba. Lasati sa clocoteasca incet pana se fierb legumele.
Spre final amestecati iaurtul cu 2-3 polonice de zeama si il adaugati in ciorba, dupa care adaugati usturoiul curatat si taiat, iar la sfarsit rosiile decojite si taiate cubulete. Sarati, piperati.
Acoperiti ciorba cu un capac si o lasati sa stea cateva minute, timp in care bateti oul, pe care il adaugati de asemea in ciorba, amestecand cu o furculita. La final puneti cateva frunze de patrunjel pentru a ii da miros.
Este o ciorba foarte rapid, care dureaza circa 30 minute.
Serviti cu ardei iute si smantana.

Lasă un răspuns