Ciorba de fasole


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente ciorba de fasole:
300 g fasole (boabe mari),
doua buc ceapa,
un morcov,
un pastarnac,
2- 3 linguri zarzavat,
50 g taitei,
sare, cimbru,
bors acru de tarate,
patrunjel verde.
Mod de preparare ciorba de fasole:
Lasati fasole la inmuiat cateva ore, fierbeti cate 5 minute in 3-4 ape, apoi fierbeti 20 minute in oala sub presiune, in care adaugati un mrcov, o ceapa, o radacina de pastarnac. Separat, caliti o ceapa, adaugati radacinile fierte cu fasolea date pe razatoare, zeama in care au fiert legumele si o mana de taitei. Cand taiteii sunt aproape fierti, adaugati fasole, zarzavat si lasati sa dea un clocot pentru a obtine gustul dorit. Condimentati, acriti cu bors acru din tarate, mai lasati 5 minute la foc, presarati cu verdeata si e gata ciorba de fasole. Puteti serviti ciorba cu smantana sau ca atare.

Lasă un răspuns