Ciorba de loboda


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
6-8 legaturi loboda,
3 legaturi ceapa verde,
cateva fire usturoi verde,
un pumn orez,
2 legaturi leustean,
sare neiodata dupa gust,
2 galbenusuri,
4 linguri smantana,
1 litru sau chiar mai mult de bors, dupa gust.
Mod de preparare:
Spalati bine verdeturile. Taiati ceapa si usturoiul marunt si puneti la fiert in 1-1/2 litru de apa, dupa 15 minute adaugati loboda taiata si ea maruntel, dupa alte 15 minute se adauga orezul, se da intr-un clocot dupa care se toarna si borsul si se mai fierbe zeama inca 15 minute. La sfarsit adaugati leusteanul maruntit, mai dati intr-un clocot si stingeti focul. Bateti energic galbenusurile, puneti sarea si smantana si amestecati bine. Turnati deasupra 2 -3 polonice de zeama amestecand continuu dupa care rasturnati cu cate putinul in oala mare. Se serveste atat rece cat si calda.

Lasă un răspuns