Ciorba de pui a la grec


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru 10 portii:
1 kg pui,
2,5 L apa,
200 g morcovi,
200 g albitura,
100 g telina,
200 g ceapa,
100 g orez,
250 g smantana,
50 g faina,
3 oua,
100 ml ulei,
5 g sare de lamaie,
otet,
50 g patrunjel,
50 g marar,
sare.
Mod de preparare:
Curatati zarzavaturile, le spalati, le taiati cuburi si le inabusiti in ulei cu adaos de apa. Curatati ceapa, o spalati, o taiati marunt si puneti la fiert in apa cu sare, adaugati zarzavatul inabusit si puiul care a fost trecut prin flacara si spalat.
In timpul fierberii luati spuma. Alegeti orezul, il spalati, il scurgeti si puneti la fiert separat. Dupa ce a fiert, scoateti pasarea, dezosati si taiati carnea cuburi, timp in care adaugati in supa orezul fiert si apoi carnea.
Pregatiti sosul pentru dres din galbenusurile batute bine, smintina frecata si faina cu adaos de zeama de la ciorba.
Amestecati bine compozitia si adaugati in vasul cu ciorba, continuind inca 5 minute fierberea. Potriviti gustul cu sare si sare de lamiie dizolvata. Serviti cu verdeata taiata marunt.

Lasă un răspuns