Ciorba radauteana


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 piept de pui mai mare + partea din spate a puiului,
3 ardei grasi (2 rosii si 1 verde),
2 morcovi,
1 albitura,
1 ceapa,
4 bucatele de usturoi,
200 grame smantana grasa,
3 galbenusuri,
legume uscate (tip Knorr),
sare si piper.
Mod de preparare:
Punem carnea de pui la fiert impreuna cu ceapa, avand grija sa adunam spuma care se aduna la suprafata. Intre timp sa fim eficienti – pregatim legumele (morcovii, ardeii, albitura): le spalam si le tocam in cubulete mici.
Cand carnea de pui este fiarta o scoatem din supa si adaugam legumele sa fiarba. Curatam de carnea de pui de pe oase si o rupem fasiute. Adaugam la supa noastra carnea de pui si continuam cu fierberea. Condimentam cu sare, piper si amestec de legume uscate sau Knorr.
Intr-un vas punem smantana, usturoiul pisat si cele trei galbenusurile pe care le omogenizam bine. Cand legumele din ciorba au fiert, luam vasul de pe foc si adaugam in smantana un polonic de supa, apoi turnam smantana astfel diluata in supa initiala. Procedam asa pentru a nu taia smantana. Este recomandat ca smantana sa fie la temperatura camerei.
Mai lasam sa fiarba cateva clocote, potrivim de sare si piper dupa gust …si gata ciorba radauteana.
Se serveste cu surplus de smantana (daca preferati) si ardei iute, pastai iuti sau otet.

Lasă un răspuns