Ciorba de salata verde


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 l apa,
2 salate cu miez tare,
1 morcov,
1 patrunjel,
o ceapa mare,
1 catel usturoi (optional),
o lingura faina,
2 galbenusuri,
2 linguri smantana,
2-3 linguri otet,
patrunjel tocat,
sare Omleta: 150 g slanina afumata,
4 oua,
2 linguri lapte,
sare.
Mod de preparare:
Taiati fin morcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul si puneti la fiert cu apa pentru 30 minute. Dupa ce este gata, strecurati si aruncati zarzavatul. Intre timp freacati galbenusurile cu faina, smantana, sarea si otetul, apoi adaugati cate putin din zeama de zarzavat strecurata, amestecand cu lingura fara intrerupere pana cand se termina toata zeama. Puneti la foc si adaugati salata, spalata bine si taiata bucati mari. Lasati sa dea un singur clocot. Taiati slanina bucati, prajiti in tigaie si turnati peste ea ouale batute cu lapte si putina sare. Omleta obtinuta o taiati fasii ca taiteii mari, o puneti in castron, iar peste ea turnati ciorba fierbinte.
Serviti cu patrunjel verde tocat si presarat.

Lasă un răspuns