Ciorba de vacuta


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
700 g pulpa vita sau vitel,
3 cartofi,
2 morcovi,
un ardei gras,
4 cepe,
2 linguri bulion sau 250 g suc rosii,
1 l bors casa sau bors la plic,
delikat,
verdeturi (patrunjel, marar, leustean),
smantana preferential.
Mod de preparare:
Taiati carnea cuburi si o puneti la fiert in 3, 5 l apa rece. Cand se formeaza spuma o strangeti cu o spumiera si lasati sa fiarba carnea in continuare. Pe la jumatatea fierberii adaugati legumele taiate, acoperiti cu capac si lasati sa fiarba.
Dupa ce legumele si carnea sunt aproape fierte adaugati bulionul sau sucul de rosii, asezonati cu sare sau delikat si mai lasati pana incepe sa clocoteasca, atunci adaugati si borsul si mai lasati pe foc 5 min dupa ce ciorba incepe sa fiarba.
Taiati patrunjelul si leusteanul marunt si puneti in ciorba impreuna cu cimbrul daca doriti si putin marar. Acoperiti oala pret de 5 min ca sa se imbine aromele, apoi ridicati capacul.

Lasă un răspuns