Ciulama de ciuperci cu smantana


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 legatura marar,
1 legatura patrunjel,
100 ml smantana,
piper,
1 buc ceapa alba,
5 linguri ulei masline,
50 g unt.
Mod de preparare:
Curatati si spalati bine ciupercile. Fierbeti ciupercile timp de 30 minute si apoi le taiati felii subtiri. Taiati ceapa cubulete si puneti la calit in ulei la foc mic si amesteca in continuu. Atunci cand ceapa devine aurie puneti sare si luati de la foc. Dizolvati cele doua linguri de faina in putina apa rece, astfel incat sa se pastreze aspectul de pasta. Adaugati ciupercile peste ceapa care a fost luata de pe foc si puneti impreuna din nou pe foc.
Lasati sa fiarba la foc mic pana cand ciupercile incep sa se hidrateze si apa scade total. Adaugati atunci smantana si, dupa doua minute, cele doua linguri de faina. Amestecati timp de 2 minute si apoi luati de pe foc.
Adaugati peste sare si piper dupa gust. Taiati untul cubulete si adauga peste ciulama.
Taiati marunt mararul si patrunjelul si adauga peste ciulama, pentru a orna. Se serveste calda.

Lasă un răspuns