Ciulama de urzici


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4 gramezi de urzici,
1 ceapa mica,
150 g unt,
4 linguri faina,
300-500 ml lapte,
1 capatana de usturoi.
Preparare:
Dupa ce le-ai curatat bine si le-ai spalat in mai multe ape, fierbi urzicile in apa cu sare pana se inmoaie. Scurgi urzicile foarte bine, iar apa care ramane poate fi folosita la ciorbe sau bors. Toci urzicile marunt pentru ca sunt mai tari, eventual poti folosi mixerul.
Calesti ceapa, adaugi urzicile tocate si 4 linguri de faina. Amesteci bine pana se omogenizeaza. Adaugi untul si laptele, pana cand ajunge compozitia la consistenta dorita. Mancarea de urzici trebuie sa fiarba la foc mic. Amesteci des, sa nu se lipeasca. Cand e aproape gata, adaugi usturoiul facut mujdei si mai tii urzicile pe foc, sa mai dea 2-3 clocote.

Lasă un răspuns