Ciuperci gratinate


Ingrediente
  • Ingrediente pentru o portie:
  • 250 g ciuperci
  • 50 g caşcaval,
  • o ceapa mica uscata,
  • o lingura faina,
  • 2-3 linguri smantana,
  • doua linguri unt,
  • sare, piper, nucsşoara, dupa gust.
  • un fir de usturoi verde,
  • cateva fire de patrunjel si cateva fire de marar verde.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Taiati ceapa rondele si caliti cu o lingura de unt topit. Adaugati ciupercile feliate si prajiti cca 2-3 minute. Adauga patrunjel verde, tocat marunt, si condimentati cu sare si piper. Asezati ciupercile astfel pregatite intr-un vas termorezistent.
Presarati usturoi taiat rondele fine. In aceeasi tigaie puneti si cealalta lingura de unt si o lingura cu faina. Infierbantati faina (fara a se rumeni) si stingeti cu smantana. Amesteca bine si cand sosul se ingroasa, condimentati cu sare, piper si putina nucsoara rasa apoi turnati peste ciuperci. Presarati cu usturoi taiat rondele fine. Deasupra radeti cascaval si presarati cu putin parmezan ras. Dati la cuptor pentru 5-10 min, sa se gratineze.

Lasă un răspuns