Clatite cu branza de vaca


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1/4 kg branza de vaca,
1 ou,
1 lingura cu varf de zahar,
coaja de lamaie.
Mod de preparare:
Branza se marunteste bine cu o furculita si se amesteca bine cu oul intreg, zaharul si coaja de lamaie sau vanilie. Umplutura este sufcienta pentru 6-7 clatite. Dupa ce clatita s-a copt pe o parte, se intoarce pe cealalta si, imediat, pe jumatate din ea se pune o lingura cu varf din
umplutura care apoi se intinde pe toata suprafata clatitei, uniform, si se acopera cu jumatatea ramasa neunsa. Clatita se coace pana cand se rumeneste dedesubt, apoi se intoarce cu cutitul, cu partea de deasupra in jos si se lasa sa se coaca in continuare pe aceasta parte. In felul acesta, se patrunde suficient si umplutura. Se ridica tigaia si se lasa clatita sa alunece intr-o cratita asezata pe un vas cu apa fierbinte; astfel, clatitele se vor mentine calde pana la servire. Se pudreaza cu zahar si vanilie.

Lasă un răspuns