Clatite cu bostan


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 cani faina,
1 1/2 lingurita praf de copt,
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
1 lingurita mirodenii pentru placinta de dovleac,
1/4 lingurita sare,
3 oua mari,
1/3 cana zahar bun,
1 1/4 cana lapte,
1 1/4 cana piure de bostan proaspat sau din conserva,
3 linguri ulei.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 95 grade Celsius.
2. Intr-un castron, se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, mirodeniile pentru placinta si sarea. In alt castron se amesteca laptele, piureul de bostan si uleiul. Se adauga peste compozitia cu faina si se amesteca pana se omogenizeaza.
3. Se incinge o tava rotunda sau o tigaie mare de teflon la foc potrivit. Se unge cu putin ulei. Lucrand in transe, se toarna 1/4 cana aluat pentru fiecare clatita, in tigaia fierbinte. Dupa circa 2 1/2 minute, cand bulele formate la suprafata clatitei devin aurii, se intoarce clatita pe cealalta parte. E gata cand partea de jos este rumen-aurie. Se scot clatitele si se pun pe o tava la cuptor pentru a se mentine calde. Se procedeaza la fel pentru fiecare clatita, ungand tava rotunda sau tigaia de teflon cu putin ulei, de cate ori este nevoie.
4. Se orneaza cu nuci prajite si cu afine uscate, ori stafide, inmuiate in sirop de artar caldut.

Lasă un răspuns