Clatite cu branza


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Clatite cu branza
Ingrediente:
3 oua,
2 galbenusuri,
500 g faina,
200 g branza,
2-3 linguri smantana,
20 ml ulei,
un varf de cutit de sare.
Mod de preparare:
Pentru umplutura am folosit branza sarata (telemea), feta, sau puteti folosi si branza de vaci proaspata, etc.
Am preparat aluatul ca o smantana mai subtire din ouale intregi, faina, sare, 2-3 linguri ulei si apa intr-un blender sau puteti amesteca ingredientele intr-un castron cu un tel sub forma de para sau cu mixerul.
Am pus la incins tigaia antiaderenta pe care am unso cu o lingurita de ulei (puteti folosi o pensula de patiserie). Cand fac clatite folosesc 2-3 tigai deodata, pentru a nu avea timpi morti. Dupa ce s-a incins tigaia am pus cca 1/2 de polonic de compozitie, miscand tigaia in asa astfel incat sa se intinda bine clatita pe toata suprafata. Dupa aproximativ 2 minute am intors pe rand clatitele pe cealalta parte. Am procedat la fel si cu celelalte tigai, pana am terminat compozitia.
Pentru umplutura:
Am dat branza pe razatoare, sau o puteti zdrobi cu furculita, dupa caz, smantana si galbenusurile de ou (cine vrea poate sa puna zahar). Am pus pe fiecare clatita cate o lingura de umplutura si am intins cam pe trei sferturi din suprafata.
In final am rulat clatita din partea cu umplutura spre cealalta. Am procedat la fel pana am terminat clatitele.

Lasă un răspuns