Clatite cu praz si ciuperci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru clatite:
2 oua,
60 g faina,
150-200 ml lapte,
1 praf de sare,
30 ml ulei.
Ingrediente pentru umplutura:
50 g praz,
150 g ciuperci,
40 g unt,
100 g smantana,
2-3 linguri sos de soia,
1 lingura faina,
sare,
1 lingura mustar,
piper,
100 g telemea de vaca.
Mod de preparare:
1. Pentru clatite, mixezi toate ingredientele si lasi aluatul sa se odihneasca 20 de minute. Incingi tigaia si o ungi cu ulei de fiecare data, apoi torni compozitie si coci clatitele, intorcandu-le cu grija.
2. Cureti prazul si ciupercile. Tai prazul in rondele si ciupercile in felioare. Calesti prazul pana se inmoaie, apoi adaugi ciupercile si le calesti in 20 g unt topit. Adaugi smantana in care ai dizolvat faina si lasi sa fiarba la foc mic, pana se ingroasa. La sfarsit, adaugi sosul de soia, mustarul, sare si piper dupa gust.
3. Razi branza pe fiecare clatita si intinzi umplutura, apoi rulezi clatitele, le asezi intr-o forma unsa si pui deasupra bucatele din untul ramas. Le introduci in cuptorul cald, la foc mediu pentru 20 de minute.

Lasă un răspuns