Clatite de cartofi cu inele de mere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 lingurite unt desarat,
2 mere, curatate, taiate inele groase de 0.5 cm,
450 g cartofi, rasi si storsi,
1 morcov potrivit, curatat, ras si stors,
1/3 cana ceapa rasa,
2 oua mari, batute,
2 linguri faina,
3/4 lingurita sare,
1/4 cana ulei.
Mod de preparare:
1.Se incinge cuptorul la 95 grade Celsius. Intr-o tigaie mare de teflon se topeste untul, la foc potrivit. Se adauga feliile de mere. Se rumenesc 10-12 minute intorcandu-se din cand in cand, pana se moaie. Se mentin calde in cuptor.
2.Intr-un castron mare se amesteca morcovul cu cartofii, ceapa si ouale. Se adauga faina si sarea, amestecandu-se pana se omogenizeaza.
3.Intr-o tigaie mare, la foc potrivit, se incing 2 linguri de ulei. Masurand cate 1/4 cana cu aluat pentru fiecare clatita, se fac 4 clatite deodata, circa 4 minute, avand grija sa se rumeneasca si sa devina crocante la baza. Se intorc clatitele pe cealalta parte, fiecare apasandu-se bine cu o spatula, pentru a le aplatiza usor. Se lasa inca 4 minute pana devin rumene si crocante. Se scot si se lasa la scurs pe servete de hartie. Se pun pe o tava si se pun in cuptor pentru a se mentine calde. Se procedeaza la fel cu celelalte 8 clatite, folosind restul de ulei, daca este necesar. Presarati inele de mere peste clatite.

Lasă un răspuns