Clatite de post cu ciuperci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
140 g faina alba,
1 lingura faina de soia,
400 ml lapte de soia,
ulei vegetal,
Pentru topping:
doua linguri ulei vegetal,
250 g ciuperci,
250 ge rosii cherry, taiate in doua,
doua linguri smantana de soia sau lapte de soia,
1 mana de seminte de pin,
ceapa verde.
Mod de preparare:
Am cernut faina, i-am adaugat putina sare, laptele de soia si am amestecat bine cu ajutorul unui blender. Am incalzit putin ulei intr-o tigaie neaderenta. Am pus trei linguri din aluat in tigaie si am prajit la foc mediu pana apar bule de aer la suprafata clatitei. Am intors clatita pe partea cealalta si am prajit-o. Am procedat la fel si cu restul de aluat. Mi-au iesit 8 clatite.

Pentru topping:
Am incalzit ulei intr-o tigaie, apoi am calit ciupercile pana s-au patruns, am adaugat rosiile si am mai calit cateva minute. Am adaugat smantana de soia sau laptele, semintele de pin si am mai tinut putin pe foc. Am pus pe o farfurie 4 clatite, deasupra ciupercile cu rosii si putina ceapa verde taiata marunt.

Lasă un răspuns