Clatite – desert


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
100 g faina
100 ml apa minerala
un praf de sare
un pliculet zahar vanilat
putina scortisoara

Mod de preparare:
Daca nu este zi de post puteti adauga un ou si lapte.
Intr-un castron puneti faina,adaugati apa treptat, treptat pentru a evita formarea cocoloaselor,praful de sare,zaharul vanilat,scortisoara si se amesteca bine pana se obtine o compozitie care seamana cu o smantana mai subtire.Se coc intr-o tigaie care sa nu lipeasca. Tigaia se unge cu ulei dupa fiecare clatita.

Pentru umplutura puteti folosi :
gem,dulceata,marmelada,crema de ciocolata,cu branza dulce cu stafide,inghetata,frisca,topping cu diferite arome.

Eu am folosit ca umplutura gem de caise,dulceata de gutui,gem de capsuni,nuca de cocos si frisca …
Separat am umplut cateva cu miere de albine si miez de nuca…

Lasă un răspuns