Clatite surpriza din cartofi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
250 g faina,
40 g drojdie,
1 lingura zahar,
250 ml lapte,
250 g cartofi,
150 g cascaval ras,
1 ou,
250 g margarina,
sare, piper alb, nucsoara.
Pentru sosul de marar:
200 g iaurt,
1 legatura marar,
1 catel de usturoi,
1 lingura zeama de lamaie,
piper, sare.
Mod de preparare:
Pentru sos, amesteci iaurtul cu zeama de lamaie, usturoiul si mararul fin tocate, sare si piper dupa gust. Il lasi la frigider timp de 2-3 ore, sa se intrepatrunda aromele.
Pregatesti maiaua din drojdie, zahar, 1 lingurita faina si 50 ml lapte caldut. Din faina, maia, zahar, un praf de sare si 150 ml lapte caldut framanti un aluat pe care il lasi sa creasca aproximativ 1 ora, la cald.
Speli cartofii si ii fierbi fara sa-i cureti de coaja. Ii decojesti si ii zdrobesti. In piureul obtinut, incorporezi oul, cascavalul ras, restul de lapte, 50 g margarina topita, sare, piper alb si nucsoara dupa gust.
Amesteci aluatul dospit cu pasta de cartofi si lasi compozitia sa se odihneasca 1/2 ora.
Formezi turtite pe care le platizezi si le prajesti la foc mediu, in restul de margarina topita.
Le servesti calde, cu sos de marar, de mustar, cu cascaval deasupra sau cu icre si felii de peste afumat.

Lasă un răspuns