Coltunasi cu piept de pui si spanac


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru coltunasi:
800 g faina,
4 oua,
2-3 linguri lapte,
sare.
Ingrediente pentru umplutura:
400 g piept de pui fara os,
1 ceapa mijlocie,
400 g spanac fiert,
100 g cascaval,
100 g margarina,
1 ou,
10 boabe de piper,
2 foi de dafin,
sare si piper.
Mod de preparare:
Cerni faina pe o planseta de lemn, pui ouale in mijlocul movilitei de faina, presari un praf de sare si framanti bine pana obtii un aluat suficient de tare. Daca aluatul este prea gros, il subtiezi cu 3 linguri de lapte. Intinzi aluatul intr-o foaie de 3 mm grosime si o tai in patratele pe care le preari cu faina si le lasi deoparte. Dupa ce a fiert pieptul de pui, il toci cat mai marunt. Cureti ceapa, o speli si o toci marunt, apoi o calesti timp de 3 minute in margarina. Adaugi peste ceapa calita carnea de pui, spanacul fiert si tocat marunt si mai lasi totul la foc mic timp de 15 minute. Apoi il dai la racit. Intre timp, amesteci oul crud cu 50 g cascaval dat pe razatoarea mare si adaugi si carnea calita. Potrivesti gustul de sare si de piper si omogenizezi bine compozitia. Din aceasta compozitie pui in centrul fiecarui patrat de aluat cate o lingura de umplutura, apoi impaturesti coltunasii, unind doua colturi ale patratului si presand bine pe margini pentru a nu se desface. Pui coltunasii in apa clocotita in care ai pui putina sare si fierbi totul la foc mic timp de 10-15 minute. Dupa ce au fiert, ii scoti din apa cu o spumiera si ii lasi sa se scurga. Pui coltunasii intr-o tava unsa cu margarina ramasa si ii presari deasupra cu restul de cascaval dat pe razatoarea mica. Pui tava in cuptorul incins si coci coltunasii timp de 10-15 minute, la foc potrivit. Servesti coltunasii calzi cu sos de rosii si cu diverse garnituri, dupa posibilitati.

Lasă un răspuns