Conopida pane cu sos tartar


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg conopida de aproximativ 600 g,
2 oua,
1-2 linguri faina,
sare, piper,
200 ml ulei pentru prajit.
Pentru sosul tartar:
1 ou,
1 galbenus,
100 ml ulei,
100 g smantana,
1 lingurita mustar,
1/2 lingurita zahar pudra,
zeama de la 1/2 lamaie,
1 castravecior murat,
sare,
cateva fire de marar si patrunjel pentru decor.
Mod de preparare:
Desfaci conopida in buchetele pe care le speli si le oparesti in apa cu sare. O scurgi in strecuratoare. Bati ouale impreuna cu faina, sare si piper dupa gust. Vei obtine o compozitie moale.
Treci buchetele de conopida prin aluat si le prajesti in ulei incins. Le scoti pe hartie absorbanta si le pastrezi la cald.
Pentru sos, fierbi oul tare. Mixezi galbenusul fiert cu cel crud si mustarul. Torni cate putin ulei si mixezi pana il incorporezi pe tot. La sfarsit adaugi zeama de lamaie, zaharul, castraveciorul ras fin, sare si piper dupa gust.
Stropesti conopida cu sosul tartar si o decorezi cu verdeata.

Lasă un răspuns