Copane de curcan cu linte, morcovi si rosii


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 lingura ulei de masline,
4 copane de curcan (1,5 kg), fara piele,
1/4 lingurita piper negru,
1 lingurita sare,
1 ceapa mare, tocata fin,
2 morcovi, curatati, tocati fin,
2 catei de usturoi, tocati marunt,
3/4 cana linte uscata,
400 g supa de pui degresata,
1 conserva (400 g) rosii taiate, in bulion,
1 lingurita rozmarin uscat, faramitat,
1 lingura suc proaspat de lamaie.
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie mare, adanca, de teflon, se incingeuleiul, la foc potrivit spre puternic. Se pun copanele, pe care se presara jumatate din cantitatea de sare si din cea de piper. Se rumenesc bine, timp de 10-15 minute. Se pun pe o farfurie. Se acopera cu folie.
2. Se adauga ceapa in tigaie. Se caleste 3 minute, pana se inmoaie. Se adayga morcovii. Se calesc 3 minute. Se adauga usturoiul. Se caleste 30 de secunde. Se adauga lintea, supa, restul de sare si restul de piper. Se da in clocot. apoi se reduce flacarasi se lasa sa fiarba acoperit, timp de 20 de minute.
3. Se adauga rosiile impreuna cu bulionul si rozmarinul. Se pun deasupra copanele de curcan. Se acopera etans. Se continua fierberea 30-45 de minute, pana cand lintea devine moale, iar pulpele sunt complet patrunse. Se adauga putina apa, daca este nevoie. Se pun copanele in farfuriile pe care se vor servi. Se adauga in tigaie sucul de lamaie, peste legume. Se fierb 3 minute descoperite, la foc mic. Se servesc cu copanele de curcan.

Lasă un răspuns