Cornulete bistritene


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
3 ore si 20 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
3 oua
300 ml ulei
25 g drojdie
450 ml lapte
putina sare
2-3 linguri cacao
faina cat cuprinde

pentru sirop:
– 400 g zahar
– 300 ml apa
– 2-3 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare:
Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se framanta bine sa se omogenizeze cacaoa cu aluatul.
Din cele doua feluri de aluat se fac 8-12 gramajoare ( functie de cat de mari vreti sa fie cornurile), se acopera cu un prosop si se lasa la cald la dospit cam o ora.
Dupa ce a dospit frumos, se intinde rotund fiecare bucata si se suprapune una alba peste una maro( sau invers, cum vreti sa fie culoarea predominanta)si se taie in 8. Se ruleaza , se pun in tava peste hartia de copt si se mai lasa o ora la dospit in loc cald.
Se coc apoi in cuptorul dinainte incalzit pina foaia alba capata o culoare frumoasa aurie.
Asa fierbinti se trec repede prin siropul fiert din ingredientele mai sus mentionate.
Se lasa sa se raceasca apoi si se pot servi…

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns