Cornulete cu gem&nuca de post


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
700 g faina
250 gr margarina
1 cubulet drojdie
200 gr zahar
putina sare
doua pliculete zahar vanilat
1 lingura coja rasa de lamaie
150 ml apa
pt umplut
gem de caise
nuci macinate

Mod de preparare:
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in patru si se ia cate o bucata, se intinde o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul se taie in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe fiecare bucata se pune putin gem si nuci macinate, se ruleaza, se trec cu partea superioara prin nuca macinata amestecata cu putin zahar tos si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se dau la copt aproximativ 40-45 de minute la foc potrivit.

Lasă un răspuns