Cornulete cu gem


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 oua,
100 g unt sau margarina,
100 g zahar,
200 ml lapte,
50 g drojdie proaspata,
1/2 lingurita sare,
faina cat cuprinde, gem.
Mod de preparare:
Topiti untul sau margarina intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine. Intr-un vas bateti bine ouale, drojdia si sarea. Adaugati amestecul de unt si zahar, laptele caldut, amestecand bine.
Adaugati faina treptat si framanti un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Acoperiti aluatul cu un prosop de bucatarie si-l lasati la loc caldut 30-60 min. Dupa ce a crescut, impartiti aluatul in 6 parti egale.
Intindeti fiecare parte in forma de cerc si il impartiti in 8, apoi ungeti fiecare parte cu gem. Rulati cornurile si le lasati in tava la crescut 30 min. Dupa ce au crescut, ungeti cu ou si dati la cuptor pana se rumenesc frumos.
Dupa ce se coc le pudrati cu zahar.

Lasă un răspuns