Coronita din costita de miel umpluta cu legume


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
costita de miel,
500 g ciuperci,
300 g cartofi,
4 morcovi,
2 rosii,
2 felii telina,
2 cepe rosii,
usturoi,
1 legatura patrunjel,
miere de albine,
condimente pentru porc,
verdeturi italiene,
sare, piper.
Mod de preparare:
Costita de miel spalata o pui intr-o oala cu apa fiarta si o lasi sa dea un clocot timp de 2-3 minute. Cosi costita cu ata alimentara, formand o coronita. Ceapa, usturoiul, morcovul si telina le tai feliute apoi le calesti intr-un pic de ulei de masline. Ciupercile curatate si spalate le calesti separat, pana cand nu mai lasa apa, apoi le adaugi in compozitia de mai sus. La sfarsit, pui patrunjelul si rosiile tocate marunt si mai lasi cateva minute pe foc. Compozitia astfel obtinuta, o lasi la racit, apoi adaugi parmezan ras, o lingura de pesmet si amesteci bine. Coronita o ungi cu mierea de albine si o umplii cu amestecul de legume.Intr-un vas termorezistent uns cu unt, adaugi doua straturi de cartofi taiati felii si morcovul taiat marunt, apoi asezi coronita. Presari pe deasupra busuioc, oregano, cimbru si dai vasul la cuptor pentru 30-40 minute. Pe un platou, asezi salata verde, coronita pe mijloc, de jur-imprejur cartofii si morcovul si decorezi cu feliute de castravete, ridichi si rosii mici. Servesti alaturi de o ceasca de vin rosu.

Lasă un răspuns