Costita cu bere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
5 costite de vita,
250 g bacon,
2 cepe,
1 sticla de bere neagra,
2 cesti de supa de vita,
250 g sos de rosii,
2 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Cureti carnea de grasime. Peste carne presari o lingurita de sare si un varf de cutit de piper. Torni cam 2 linguri de ulei intr-o cratita cu fundul gros si apoi o pui pe foc. Cand uleiul este incins, adaugi costitele.
Deoarece acestea lasa grasime, trebuie sa versi din cand in cand surplusul de ulei din cratita. Dupa ce s-au rumenit, costitele trebuie scoase din ulei.
Tai baconul in doua si il pui in cratita cam cinci minute. Tot in cratita pui ceapa taiata solzisori si o lasi sa stea pana cand se caleste (aproximativ cinci minute). Urmeaza sosul de rosii, supa, berea si frunzele de dafin, care trebuie lasate la fiert. Amesteci totul bine. Adaugi costitele rumenite, acoperi cratita cu un capac si o bagi la cuptor cam doua ore. Este recomandabil ca dupa o ora sa ridici capacul si sa intorci costitele de pe o parte pe cealalta. Acoperi cratita si o dai din nou la cuptor. Cand carnea este gata, inchizi cuptorul, aduni grasimea de deasupra, scoti frunzele de dafin si adaugi sare daca este necesar. Servesti costitele imbaiate in sos.

Lasă un răspuns