Cotlet de curcan cu fasole verde si sos dulce de ceapa


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 linguri coaja de portocala, rasa,
1/2 cana suc proaspat de portocale,
2 linguri coaja de lamaie, rasa,
1/4 cana suc proaspat de lamaie,
3 linguri miere,
1/2 lingurita piper negru, proaspat rasnit,
4 bucati piept de curcan (a cate 100 g), dezosate, fara piele,
450 g fasole verde sau fasole verde frantuzeasca,
2 linguri unt nesarat,
1 ceapa galbena mare, taiata suvite (1 1/2 cana),
2 esalote, taiate felii,
2 catei de usturoi, tocati marunt.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron mic, se amesteca coaja rasa si sucul de portocala cu coaja si sucul de lamaie, mierea si piperul. Se lasa deoparte.
2. Se pun cotletele, pe rand, intre doua folii de plastic. Se bat pana ajung la grosimea de 1-1,5 cm. Se sareaza pe ambele parti cu 1/4 lingurita de sare.
3. Se umple pe jumatate o cratita de marime potrivita cu apa. Se pune sarea ramasa si se clocoteste apa, la foc puternic. Se adauga fasolea verde si se fierbe 3 minute, pana cand se deschide la culoare. Se scurge fasolea si se pune pe un platou pastrandu-se calda.
4. Intre timp, se topeste untul intr-o tigaie mare de teflon, la foc puternic. Se adauga ceapa, esalotele si usturoiul; se calesc circa 2 minute, pana cand ceapa devine sticloasa; atentie, sa nu se arda. Se scoate ceapa cu o spumiera si se pune pe o farfurie.
5. Se rumeneste curcanul in aceeasi tigaie, cate 3 minute pe fiecare parte. Se aranjeaza peste stratul de fasole verde pe acelasi platou si se mentine cald. Se toarna amestecul de suc si coaja rasa in tigaie, se adauga amestecul cu ceapa si se fierb 2 minute. Se toarna peste curcan, chiar inainte de a se servi.

Lasă un răspuns